Tippek

1

Hogy zajlik a regisztráció, mennyi időt vesz igénybe?

Maximum öt percet vesz igénybe. Kérjük, kattintson a www.pajzsszamla.hu oldalon jobb felső sarokban található regisztráció gombra.
Ha ez megvan, három csomag közül választhat: Standard csomag, Dynamic csomag és Maximum csomag. Válassza ki a leírás alapján melyikre van szüksége, majd kattintson az Ezt választom gombra. Ezután jutunk a regisztrációhoz szükséges adatlapra.

Regisztráció
3 választható csomag

Először a felhasználói adatokat töltjük ki.  Az Email cím* rubrikába adjuk meg saját vagy cégünk e-mail címét. Később ideérkezik a regisztrációt visszaigazoló e-mail és a díjbekérő üzenet. Ha ez a cím hibás, nem lesz sikeres a regisztráció! A jelszó* rubrikába adjuk meg a belépésnél kért, Ön által kitalált jelszavat. Jelszó ismét*rubrikába adja meg újra az Ön által kitalált jelszót, így kizárható a jelszó véletlen elírása.

Második lépésbena csomag adatoknál, kiválaszthatjuk a csomagot*, illetve annak előfizetési időszakát*.

A számlakibocsátó adatainálnekiállhatunk kitölteni cégünk adatait. Számlakibocsátó neve*rubrikába írjuk vállalkozásunk hivatalosan bejegyzett nevét, az Adószámnál*adjuk meg vállalkozásunk adóhivatal által kibocsájtott adószámát (pl: 12345678-9-10), a Közösségi adószámot csak akkor kell kitölteni, ha cége rendelkezik vele és értékesítene az EU zóna területén (pl: HU12345678), Számla sorszám előtag*rubrikában adhatja meg, azt az 1 karaktert, ami a sorszám előtt szereplő betűkiírás. PL.: K, így a számlán szereplő sorszám ez lesz; K17-00001. 
Figyelmesen töltsük ki a bankszámlaszám* rubrikát, ugyanis a partnerei ide fogják befizetni/átutalni  a befizetendő összegeket.

Székhely adatok*megadása az utolsó kitöltendő rész. A vállalkozása, cégbíróság által bejegyzett hivatalos címét adja meg, ugyanis ha más címet ad meg, a számla érvénytelen lesz! Ezeket az adatokat letöltheti a www.e-cegjegyzek.hu weboldalról teljesen ingyen.

Ha fenti adatok kitöltésével végeztünk kattintsunk a Regisztráció gombra.

csomagválasztás
kitöltött adatlap

Nyissuk meg e-mail fiókunkat és kövessük az ott kapott utasításokat, majd utaljuk el a díjbekérő összegét. 24 órán belül munkatársunk aktiválja felhasználói fiókját. Az aktiválásról üzenetet küldünk.A www.pajzsszamla.hu oldalon kattintson a Bejelentkezés gombra, utána adja meg a regisztráció során megadott felhasználó nevetés jelszót majd kattintson újra a Bejelentkezés gombra.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

További részletek

2

Honnan tölthetem le a részletes Felhasználói kézikönyvet?

A Felhasználói kézikönyvet PDF formátumban csatoljuk az aktiválásról szóló üzenetben, továbbá lehetősége van letölteni az Online Számlázó főoldalán a jobb alsó sarokban.

További részletek

3

Mit tegyek az első bejelentkezés után?

Az első belépést követően győződjünk meg arról, hogy fiókunk aktiválva lett!  Ezt a főoldal jobb felső sarkában az adataim gomb megnyomásakor megjelenő oldalon találjuk. Állapot: Aktív

4

Nem aktív a fiókom mit tegyek?

Ellenőrizze kapott-e üzenetet, a regisztráció sorána megadott email címre. Ha igen, az abban szereplő díjbekérő összegét utalja el. Ha ezt is megtette és letelt az üzenetben szereplő 24 óra akkor kérjük vegye fel ügyfélszolgálatunkkal a kapcsolatot a +3620 535  5 535-ös telefonszámon vagy az info@pajzsszamla.hu email címen.

5

Hogyan kezdjek hozzá a program adatokkal való feltöltéséhez?

Javasoljuk, hogy először  termékeit és/ vagy szolgáltatásait vigye fel a programba. Ennek első lépése, hogy kattintson a Termékek gombra majd az „Új termék” feliratra.

Ha rákattintottunk az „Új termék” feliratra megérkeztünk a Termék létrehozása című oldalra. A Megnevezés* nevű rovatba írjuk be a termékünk vagy szolgáltatásunk nevét.  A VTSZ/SZJ nevű rovatba azaz VTSZ=Vámtarifa szám vagy SZJ= Szolgáltatások jegyzék számait tüntessük fel.(Sok esetben nem kötelező egyiket sem feltüntetni. Érdeklődjön könyvelőjénél Önnek kell-e?)
A következő mező a Me.egység*, ahol kiválaszthatjuk az értékesítésre szánt termékünk/szolgáltatásunk mértékegységét. Kattintson ajelre és megjelenik a legördülő lista, amiből választhat.

A Nettó egységármezőbe kerül az a termék vagy szolgáltatás egységára, ami az áfát még nem tartalmazza. A hozzá tartozó áfa kulcsot* szintén legördülő listából tudja kiválasztani.
Végül a Raktárkészlet rubrikába írjuk be hány db van az adott termékünkből.
Tudunk minden tétel alá megjegyzést írni a Tétel megjegyzés rovatban. Itt fel lehet tüntetni pl. az adott termék garanciájának lejártát vagy színét, pontosabb leírását, vagy a megvalósulás hónapját, évét, stb., amit a vevőnk tudomására akarunk hozni a termékkel/szolgáltatással kapcsolatban.

Termékek

Ha felvitte a termék összes adatát kattintson a Mentés gombra és a terméke automatikusan megjelenik a termékek menüpontban.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

További részletek

6

Hogyan vigyek fel új partnert?

Amikor megvagyunk az összes termék vagy szolgáltatás felvitelével jöhet a partnerek felvitele. Kattintsunk a Partner gombra majd az „Új partner” feliratra. Itt töltsük ki figyelmesen a vásárló partnerünk adatait. (Ne írjunk el egy adatot sem, mert akkor a számla érvényét veszti.) Legfontosabb vevő adatok: Cégnév*, adószám*, számlázási cím*, e-mail cím*, hiszen ha elektronikusan küldi vevőjének a számláját,akkor erre a címre továbbítja a rendszerünk.

Partner felvitel

Amennyiben nem tudunk, valamilyen információt a partnercégünkről megkereshetjük a www.e-cegjegyzek.hu weboldalon, itt csak a pontos nevet kell tudnunk. Ha a partner felvitelével megvagyunk, kattintsunk a Mentés gombra.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

További részletek

7

Hogyan kell számlát kiállítani?

Kattintson a Számla gombra majd az „Új számla kiállítása” feliratra. Ekkor jelenik meg a Számla kiállítása című oldal.

A program automatikusan kitölti a regisztráció során megadott adataival a Számlakibocsátó adatait, ehhez már nem kell nyúlnunk. A Vevőadatainak kitöltésére két megoldás van. Az első, amikor már a felvitt partnernek állítunk ki számlát. Kattintsunk a vevő kiválasztása feliratra, majd a legördülő listából válasszuk ki a keresett partner nevét. Ilyenkor kitölti az összes partnerhez rendelt céges adatot, amire szükség van a számla kiállításhoz. A másik lehetőség, amikor új partnert kell megadnunk, ebben az esetben kattintsunk a ikonra. Innentől lásd a feljebb leírt „Hogyan vigyek fel új partnert?” leírást.

Fizetési mód*

Ha megvan a Vevő is, akkor következő lépésben ki kell választanunk a Fizetési módot, amely lehet átutalásos vagy készpénzes és számtalan egyéb mód. A készpénzes számla kiállításnál érdemes figyelembe venni, hogy 1 500 000 HUF összeg felett nem számlázhatunk készpénzes számlát!
Készpénzes számla esetén mind három dátumnak meg KELL egyeznie a jelenleg hatályos számviteli törvények alapján.

Számla kelte*

Ha ez is megvan, el kell döntetnünk a számla kiállításának dátumát, azaz a Számla keltét. Ez az a nap, amikor kiállítjuk a számlát, de leghamarabbi dátum minden esetben az aktuális számlánk előtt legutoljára kiállított számla dátuma. PL.: 2015.01.20. napján előzőleg már kiállítottunk egy számlát és a következőt pedig 2015.02.05. napján szeretnénk, akkor kiválaszthatjuk 2015.01.20. napját is, nem kell az aktuális napot megadni.

Teljesítés napja*

A következő rubrika a Teljesítés napja. Ez általában a teljesítésigazoláson szereplő dátum vagy a munkavégzés utolsó napja, amikor mind két fél elvégzettnek tekinti a megrendelést.

Fizetési határidő*

Jöhet a fizetési határidő. Fizetési határidő dátuma a legutolsó nap amikorra várjuk a számlánkra a befizetendő összeget.

Lássuk a tételeket*. Ebben a mezőben kiválaszthatjuk a Rögzített tételrubrika alatt a -Nincs- feliratra kattintva egy legördülő listából a már felvitt termékeket/szolgáltatásokat vagy vihetünk fel újat a Megnevezés* rovatba írva. Ezek után már csak a megfelelő adatokat kell kitöltenünk a mennyiségről*, mértékegységről*, a nettó árról*. Ha ez is megvan, eldönthetjük akarunk-emegjegyzést írni a termékhez. Ha igen megtehetjük a Megnevezése rubrika alatt található Megjegyzés szövegre kattintva.

Ha több tételt szeretnénk felvinni, kattintsunk az Új hozzáadása gombra és ismételjük a fent leírt folyamatot.

A Számla megjegyzés rovatba üdvözlő vagy egyéb akciót hirdető, illetve egyéb reklámszöveg írható, amit vásárlóink tudtára szeretnénk adni.

Ha mindennel elkészültünk kattintsunk, az Előnézet gombra, hogy jól töltöttük e ki a számlánkat nincs e helyesírási hiba vagy jó vevőt választottunk ki, jók-e a dátumok és összegek.

Ha minden jó görgessünk le az egérrel a lap aljára és kattintsunk a Mentés gombra.

Láthatjuk az elkészült számlánkat, most azt kell eldöntenünk, mit szeretnénk csinálni vele. A Műveletek felirat alatt láthatjuk, mikhez kezdhetünk számlánkkal.

PDF mentés:

Ha nyomtatni szeretnénk, akkor a PDF mentés (eredeti) és a PDF mentés (másolat) menükre való kattintással lementheti PDF formátumban a számlát majd a PDF fájlok megnyitását követően kinyomtathatja. Az eredeti példány a vevő példánya minden estben, a másolati példány kerül a könyvelőjéhez. Másolati példányból korlátlan példányszámot nyomtathat magának.

E-mail küldés:

Ha elektronikusan kívánja küldeni a számlát vevőjének, akkor E-mail küldésre kattintva a Partner felvitelekor megadott email címre elküldi a számlát a program.

E-mail emlékeztető:

Ha valamilyen okból kifolyólag nem érkezett meg a várt utalás küldhetünk fizetési emlékeztetőt az E-mail emlékeztetőre kattintva.

Kifizetve:

Ha beérkezett az utalásunk vagy egyéb módon lett rendezve, akkor kattintsunk a Kifizetve menüpontra. Ha ezt megtesszük, akkor tudunk pontos pénzügyi kimutatást kapni a programból.

Sztornózás:

Ha a számlát mégis elrontottuk valamilyen okból kifolyólag a szigorú számozás miatt törölni nem lehet csak sztornózni. Ilyenkor a rendszer a kiválasztott számlát kiállítja mínuszosan, így kinullázza a két számla összegét.

Klónozás:

Ha az adott vevőnknek minden hónapban tételesen ugyanazt a számlát állítjuk, akkor nem kell újra és újra új számlát készíteni,elég ha a Klónozás menüre kattintunk és csak a dátumokat írjuk be majd a Mentés gombra kattintunk és már kész a számla amit küldhetünk vevőnknek 3 dátum, 3 másodperc kész egy számla.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező!

További részletek

8

Honnan tudjam, melyik áfát kell alkalmaznom számlázás során, milyen áfák vannak?

A legbiztosabb, ha könyvelőjével egyeztet minden esetben. A programban használható áfák listája a következő:

Áfa rövidítésjelentés
AMMAlanyi adómentes, 0%
TAMTárgyi adómentes, 0%
EUEU zónán belüli értékesítés, 0%
FADFordított adózás, 0%
AHKÁfa hatályán kívüli, 0%

További Áfa tipusok

27%16%7%
25%15%6,5%
24%14%6%
23%13,5%5,5%
22%13%5%
21%12%4,8%
20%11%4%
19%10%3%
18%9,5%2,1%
17%8%0%

További részletek

9

Mit tud még a program és azok mire jók?

A program tud készíteni árajánlatot, díjbekérőt és szállítólevelet is valamint képes még a házipénztár vezetésére is. Figyeli a kintlévőségeket, küld automatikus fizetési felszólítást, havi vagy heti pénzügyi kimutatást ad vállalkozása pénzügyeiről. Számtalan egyéb kiegészítő szolgáltatás található a programban, amiknek a részletes működéséről leírást a Használati útmutatóban találhat.

Vezérlőpult

További részletek